uitzicht van Gent

EPC-attest Gent

Een EPC-attest voor jouw woning in Gent nodig?

Energieprestatiecertificaat, EPC, Asbestattest

Kwalitatief keuringsorganisme erkend door het VEKA en de OVAM

Energieprestatiecertificaat, EPC, Asbestattest

Duidelijke en

 vooraf gekende prijs

Energieprestatiecertificaat, EPC, Asbestattest

Snelle levering van je EPC-attest in Gent zonder stress

Je EPC-attest in 3 stappen

icoon van checklist asbestkeuring

Je keuring in 1 minuut aangevraagd

 • Kies welk attest je nodig hebt.
 • Je kan ook keuringen combineren!
 • We leggen je afspraak supersnel vast. icoon van factuur voor asbestkeuring

Bezoek ter plaatse
(ook in het weekend)

 • We komen razendsnel.
 • Vriendelijke uitleg bij elke stap van het proces
 • Heel proper werken
 • Duidelijke uitleg over mogelijke verbeteringen en premies

icoon van asbestattest

Je EPC-attest supersnel
bij je thuis afgeleverd

 • Betrouwbaar en kwalitatief attest
 • Officiële, erkende keurders
 • Correcte en vooraf gekende prijzen
 • Geleverd op de afgesproken datum


Energieprestatiecertificaat, EPC, Asbestattest

Hoeveel kost een EPC-attest in Gent?


DienstPrijzen
EPC studio / appartement €175,00
EPC rijwoning€195,00
EPC halfopen woning€205,00
EPC open woning / handelspand€215,00
EPC niet-residentieel > 500m²Neem contact op
EPC gem. delenVia deze link
Meerdere panden?Neem contact op
Keuringen combineren?Via deze link


Prijzen incl. BTW.
Alle kosten zitten in de prijs. Ook het vervoer.
Zo weet je precies wat het kost.

Duizenden tevreden klanten

Vriendelijke & correcte service

"Wegens omstandigheden had ik snel alle keuringen voor EPC, elektriciteit en asbest nodig. ImmoKeuring was de enige die mij op een redelijke termijn kon helpen en dit met een vriendelijke en correcte service!"


rating van 5 sterren

Tim Janssens

Snelle afspraak
"Snel een afspraak gekregen met duidelijke vermelde prijzen.
De afspraak goed nagekomen & op tijd. Zeer vriendelijk service."

rating van 5 sterren

Yupin Bollansee

Samenwerking op goede basis
"De samenwerking met ImmoKeuring is op een goede basis begonnen via een realistische inschatting van de woonkwaliteit. Hierna werd deze samenwerking voortgezet door hints te vernemen om verdere optimaliseringen van de woonkwaliteit te realiseren."
rating van 5 sterren

Patrick Poot

Met onze hoge kwaliteit, snelle en betaalbare service zijn we jouw ideale partner voor EPC-attesten in de regio.

Dit vertellen onze klanten:

Snelle service!
Vriendelijk, snel en goede prijs! Ik ben tevreden en zal ImmoKeuring zeker aanbevelen aan vrienden en familie. Nogmaals bedankt voor jullie snelle service!


rating van 5 sterren

Natalie Djan

Altijd vriendelijk & bereidwillig!
Ik heb verschillende keren EPC's laten opstellen bij ImmoKeuring: handelspand, appartementen en gemeenschappelijke delen. Altijd heel snel en zeer vriendelijk en bereidwillig. Bedankt!!
rating van 5 sterren

Axel van Boom

Energieprestatiecertificaat, EPC, Asbestattest

ImmoKeuring, vaste partner van notarissen en makelaars

Onze ervaren en erkende keurders bieden al sinds 2009 een breed scala aan keuringen. We zijn een erkend en nationaal gecertificeerd orgaan voor EPC's, elektriciteitskeuringen, asbestdeskundigheid en meer.


Of je nu een particuliere klant bent of een professional in de vastgoedsector, ImmoKeuring is jouw betrouwbare partner in heel Vlaanderen.
Een kwalitatieve keuring en snelle service staan bij ons voorop. Duizenden tevreden klanten kunnen dit bevestigen.


Vertrouw op ons erkend bedrijf dat voldoet aan de normen van het VEKA, de OVAM en BELAC.

Onze goede reputatie zorgde ervoor dat we een voorkeurspartner zijn van immokantoren, notarissen, bouwbedrijven en andere professionals in de sector.


Jouw tevredenheid staat voorop bij ImmoKeuring.

De voordelen van een EPC-attest bij ImmoKeuring

Icoon van planning plaatsbezoek voor asbestkeuring

Supersnelle afspraak ter plaatse – ook op zaterdag

We begrijpen dat je geen tijd wil verspillen. Daarom garanderen wij een spoedig plaatsbezoek bij je thuis of je bedrijf om de keuring uit te voeren.

icoon van checklist asbestkeuring

Correcte en kwalitatieve keuring

Onze erkende keurders zorgen ervoor dat elke keuring grondig en nauwkeurig wordt uitgevoerd. We hechten veel belang aan kwaliteit en zorgen ervoor dat het attest aan alle vereisten voldoet. Alle energiedeskundigen bij ImmoKeuring zijn door het VEKA erkend. Wij hebben ook de nodige erkenningen voor alle andere keuringen (asbest, elektriciteitskeuring, etc).

icoon van schuddende handen

Duidelijke en vriendelijke uitleg

We begrijpen dat het hele proces misschien nieuw voor je is. Daarom bieden we duidelijke en vriendelijke uitleg bij elke stap, zodat je volledig op de hoogte bent van het proces en de resultaten. En zelfs van mogelijke premies.

icoon van asbestattest

Meerdere keuringen combineren

 Bespaar tijd en energie door meerdere keuringen (zoals EPC, asbest en elektriciteit) te combineren. Onze flexibele service stelt je in staat om alles op één moment te regelen. Regel meteen een aanvraag voor meerdere keuringen.

icoon van factuur voor asbestkeuring

Correcte, vooraf gekende prijzen

Bij ons kom je niet voor verrassingen te staan. We hanteren eerlijke en vooraf gekende prijzen, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Testimonial

"Wij werden heel snel en vriendelijk geholpen. Bij ons is Ismaël langsgekomen. Hij heeft ons een duidelijke uitleg gegeven over het EPC-certificaat, welke punten we nog konden verbeteren en hij maakte ons ook attent op welke premies we hiervoor kunnen aanvragen. We kunnen dus alleen maar positief zijn over dit bedrijf."


Femke Danckaerts

Veelgestelde vragen over het EPC-attest of Energieprestatiecertificaat 

icoon van veelgestelde vragen

Wanneer is een EPC-attest verplicht?

Sinds 1 november 2008, respectievelijk 1 januari 2009, is de aanwezigheid van een EPC-attest of Energieprestatiecertificaat verplicht bij de verkoop of verhuur van een woongebouw (huis, appartement, studio, sociale woning, vakantiewoning …). Zo kunnen kandidaat-kopers of -huurders rekening houden met de energiescore bij hun beslissing.
icoon van veelgestelde vragen

Wie mag een EPC-attest opmaken?

Enkel energiedeskundigen type A die door het VEKA erkend zijn, mogen een EPC-attest opmaken. Zowel de firma ImmoKeuring als haar energiedeskundigen zijn erkend bij het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA). 
icoon van veelgestelde vragen

Hoelang is een EPC-attest geldig?

De geldigheidsduur van een EPC-attest is standaard 10 jaar, maar vervalt als

(1) de gebouweenheid van bestemming verandert, bijvoorbeeld van wonen naar winkel, restaurant of kantoor of omgekeerd; of
(2) er een nieuw EPC wordt aangemaakt en ingediend in de Energieprestatiebank.

Het EPC-attest moet geldig zijn van het moment van te koop of te huur stellen tot en met de datum van het verlijden van de notariële akte of de ondertekening van de huurovereenkomst.

icoon van veelgestelde vragen

Hoe verloopt een EPC-keuring?

Het verloop van een EPC-keuring in een notendop:

1- Officieel opdrachtformulier: verplicht in te vullen door de opdrachtgever. Zonder dit formulier kan de EPC-keuring niet starten.

2- Vooronderzoek

3- Plaatsbezoek

Tijdens het plaatsbezoek meet de EPC-keurder het volume van het gebouw en de afmetingen van de ramen en deuren op. Hij onderzoekt de opbouw van de wanden, de vloeren, het dak ... Daarnaast gaat de energiedeskundige ook na welke verwarmingsinstallatie, warmwaterproductie en ventilatietechnieken er aanwezig zijn.

4- Opmaak attest: Na de inspectie verwerkt de EPC-keurder alle gegevens in een officieel softwareprogramma. Aan de hand hiervan berekent hij de EPC-waarde van jouw woning.

5- Opsturen van het EPC-attest via e-mail. De deskundige biedt het attest ook aan bij het Vlaams Energieagentschap (VEA).

icoon van veelgestelde vragen

Wat heb je nodig voor de EPC-keuring?

Voor een soepel verloop van de EPC-keuring moet elke ruimte in de woning toegankelijk zijn, inclusief kelders en zolders, en moet de energiedeskundige rond het gebouw kunnen lopen. Zorg ook dat je alle nodige documenten paraat hebt, zoals bouwplannen, technische documentatie van bouwmaterialen en relevante facturen. Een vorig EPC, postinterventiedossiers en foto's van de bouw of renovatie kunnen eveneens van nut zijn. Hoe meer technische informatie en documentatie je kunt voorleggen, hoe vlotter de EPC-deskundige de keuring kan uitvoeren.
icoon van veelgestelde vragen

Hoelang duurt de EPC-keuring?

Het plaatsbezoek neemt ongeveer een halve dag in beslag. Afhankelijk van het type woning duurt de inspectie één tot meerdere uren. Je ontvangt het EPC-attest ongeveer 1 week na het plaatsbezoek. 

icoon van veelgestelde vragen

Welke EPC-waarde is verplicht?

Op de EPC’s die opgemaakt zijn na 1 januari 2019 staat een label van A+ (uitstekend) tot F (zeer slecht). Als we kijken naar het energielabel, is label D de minimumnorm. Iedereen die een gebouw met EPC-waarde E of F overdraagt, moet dan ook in de publiciteit vermelden dat er een renovatieverplichting op de wooneenheid rust. Elke woning met EPC-waarde E of F moet verbeterd worden naar minstens niveau D (tussen 300-400 KW/jaar), en dat binnen de 5 jaar na aankoop van de woning. 
icoon van veelgestelde vragen

Wat als je geen EPC-attest hebt?

Ontbreekt een geldig EPC op moment van controle, dan kan het gebouw wel nog verkocht of verhuurd worden maar de eigenaar riskeert een geldboete van 500 euro tot 5000 euro. Het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) controleert ook via steekproeven op aanwezigheid van EPC en op correctheid van EPC's.